|
Post by Neji on Jul 8, 2005 13:34:40 GMT 1
Az utolsó kép nagyon kis bejövös (mért van az, hogy ezek a japán srácok ilyen baromira gyönyörüek? -olvad-) ;D
|
|
|
Post by marle on Jul 8, 2005 16:18:41 GMT 1
|
|
|
Post by zoska on Jul 8, 2005 17:25:00 GMT 1
Oh, az nehéz kérdés, hogy kiket ajánlanék, mert néhány bandával szemben jelenleg maximálisan elfogult vagyok… Ami tényleg kötelezõ, az a Merry. Maga az együttes is egy jelenség, a zenéjük pedig egyedi, változatos, és pokoli jó. Én õket adnám oda elõször szinte bárkinek, hogy „eeeez a japán rock”. Kár, hogy vége az indies korszakuknak. Az én pesszimista hozzáállásom alapján az egyediséget náluk is felváltja majd a profizmus. Isten adja, hogy ne így legyen. Na ami mostanában nálam nagyon sokat megy, az a +D’espairsRay+ (mindenki máshogy írja, úgyhogy cseles kis banda ). Õk azért lettek ilyen aktuálisak, mert most jelent meg az elsõ albumuk a sok single után. Darkos-depressziós visual-rock a stílus, már ha nagyon muszáj meghatározni. Szeretem a PV-iket is. Ráadásul jártak Európában. Meg van eredeti CD-m tõlük. Kell ennél több a szerelemhez? Na és akkor egy olyan banda, akiktõl csak egy számot és PV-t ajánlok, de azt melegen. Ez pedig a Dué le Quartz-tól volna a Rodeo. Ez tényleg olyan, amit kár kihagyni. Az egész banda fennállása alatt ez az egy olyan számuk volt, ami a gyenge közepesnél magasabb besorolást kaphat, ez viszont remekmû. Na és a már említett Sid. Olyan nagyon aranyosak a számaik, hogy néha jó betenni õket, és a sok zúzós-depressziós õrületre meditálni egy kicsit. És mosolyogni. Mert õk tényleg örömzenét játszanak a többiekhez képest. Na és a Buck-Tick. Õk aztán az örök klasszikusok! Hihetetlen, hogy a 80-as évektõl kezdve együtt zenél a banda, és még mindig nagyon ütõs kis albumot tudott összehozni. Atsushi meg örök szerelmem. Egyébként az õ szóló ténykedését is ajánlom. Sõt, ha már itt tartunk, akkor a Schwein-ét is, mert az is egy B-T mellékzenekar. A B-T kapcsán az az egyetlen gond, hogy túl lehet adagolni. Szóval nem szabad nekiesni az egész discográfiájuknak, mert úgy összefolyik minden, és nem hallod ki az igazán jó számokat sem a sok nem rossz, közepes, esetleg egész kellemes közül. Na a végére csak felsorolás szintjén pár banda, akiket szintén érdemes meghallgatni: MUCC, Sads (na meg persze Kyoharu egyéb ténykedései, pl. Kuroyume, meg a szóló), Velvet Eden, Guniw Tools, emmurée, Vidoll (bár õk nehéz esetnek bizonyulnak, az biztos), Seo Taiji (õ egy korei kis fickó, meg nem is kimondottan rockot játszik, de azért nagyon jóóóó), Nookicky, Gazette, Kaggra, Baiser stb. Ezek a bandák stílusilag nagyon eltérõek, így aztán egészen biztos, hogy lesz, ami tetszik, és lesz, amitõl rosszul tudnál lenni. De egy esélyt nem árt adni nekik. (Jah, ha valamihez nem tudsz hozzájutni, csak szólj. Feltenni ugyan nem tudok semmit a netre, mert szar a hozzáférésem, de szívesen megírok bármit.)
|
|
|
Post by marle on Jul 9, 2005 12:33:27 GMT 1
oooh! Köszi szépen a hosszú felsorolást!!! Amintr lejön a jelenlegi töltésem, azonnal hozzálátok a keresésüknek Bár hát nem tudom, mennyire járok sikerrel.... nah, majd most kiderül, mire képes a Soulseek... (szóval lehet, hogy felkérlek egy kis CD-írásra... ^^"") Pár név nem ismeretlen számomra, de eddig nem tudtam, megéri-e, rájuk pazarolni a megabájtjaimat (+D'espaisRay+; Sid; Buck-Tick; MUCC; Gazette; Kaggra) De most már tuti, hogy jobban utánuk nézek
|
|
|
Post by zoska on Jul 9, 2005 17:26:12 GMT 1
Hát a nézelõdõs tapasztalataim alapján a Soulseek-en egész sok dolog beszerezhetõ, pláne, ha friss (mondjuk PV-kbõl nincs fent túl sok). Múltkor még D'erlanger-t is találtam, ami nem kis szó, mert abban is kételkedtem, hogy egyáltalán bárkinek volna olyanja. Kár, hogy letölteni nem nagyon tudok. Egy Sid PV is két napja jön lefelé bittorrentrõl... Egyébként ajánlom a BeautiFool's Fest 2003 video letöltését, mert ott nagyon sok híres banda fellépett, és ízelítõnek a vizuális ténykedésükbõl elsõre elég annyi is. Külön érdemes megkeresni Daigo Stardust Maria címû közös számát Miyavival, meg az egész betépett Merry-fellépést. Amit meg nem találsz, csak szólj nyugodtan. A fent említett bandák többségétõl PV-im is vannak ilyen-olyan minõségben, meg általában vagy teljes discográfia, vagy annak tetemes része.
|
|
|
Post by marle on Jul 10, 2005 8:41:21 GMT 1
*csillogó szemek* Miután befejezem a torrentelést (már csak két nap, mire lejön a cucc ) nekivetem magam a Soulseeknek XD Amúgy imádom az új avatarodat Neji: meg tudtad nézni a CD-ket, amiket adtam? A Moon Childot meg a másikat
|
|
|
Post by zoska on Jul 10, 2005 15:09:33 GMT 1
Jaj, a srác a no name Sid tag, akinek már ki kéne deríteni a nevét, de sürgõsen, az avatar pedig némi jogtalan eltulajdonítás eredménye. No, egy kis szerkesztgetés: rájöttem, hogy érdemes megemlíteni, hogy innen érdemes leszedni a Thee Michelle Gun Elephant-cuccokat, mert még néhány napig elvileg elérhetõek. Felülrõl a második bejegyzés. Egyébként a SADS PV-k is egészen érdemesnek tûnnek, érdemes õket levadászni, mert van köztük pár ritka darab. Jah, és ha valakit érdekel, megadhatom pár tuti Livejournal community címét, ahonnan én szoktam töltögetni. Meg kereshetek más linkeket is.
|
|
|
Post by Emily on Jul 24, 2005 21:38:18 GMT 1
...ez a kép nekem új... Gondolom minden vérbeli jrocker felismeri őket (aki meg csak most ismerkedik velük, íme Hyde és Gackt) Gackt nagyon nem jön be emberileg/zeneileg, Hyde meg nálam olyan elmegy szinten van, de azt el kell ismernem, hogy gyönyörűek együtt.
|
|
|
Post by Emily on Jul 24, 2005 21:59:35 GMT 1
Egyébként a kedvenc j-rock fanfic oldalam: www.thehouseoffrobisher.comHihetetlenül jól ír ez a nő, szerintem senki sem járt még közelebb Shinya vagy mondjuk Kyo személyiségének eltalálásához. Dir en grey és Gackt Job ficek, aki tud angolul, az feltétlenül nézze meg, mert megéri. A legnagyobb j-rock fanfic arhívum: www.strawberryshinya.net
|
|
|
Post by Neji on Jul 24, 2005 22:00:39 GMT 1
Ez a kép! o.O honnan lett ez? *csak ámul*
|
|
|
Post by Emily on Jul 24, 2005 22:03:41 GMT 1
Én is csak néztem... Egy fórum főoldalán találtam, sajna csak ez az egy volt. Lehet hogy a közös filmükből? (csak tipp, nem láttam és nem is tudom pontosan, hogy miről szól)
|
|
|
Post by Emily on Jul 25, 2005 20:40:37 GMT 1
Tényleg borzasztóan kevés Miyavi fanfic van... Pediiiig.... A másik srác egy Hassei Takano nevezetű színész. Szerintem simán meg lehetne őket slashelni.
|
|
|
Post by zoska on Jul 26, 2005 13:54:10 GMT 1
Huhh, a Miyavi mellett álló bácsi volt az Oreesama-ban volt a kedves papa, nemde? Vagy csak nekem tûnik hasonlónak? Egyébként a képet mintha linkeltem volna a topic elején... Mármint a Gackt-Hyde-st. De egyébként nem semmi... Ügyes kis manipuláció.
|
|
|
Post by Emily on Jul 26, 2005 15:32:58 GMT 1
Nem olvastam végig a topicot.^^; Csak mű? Pedig azt hittem igazi, tök buli lenne... Egyébként nagyon nem vagyok otthon Gackt/Hyde témában, csak néhány pletykát hallottam miszerint Gacktnak bejön Hyde blablabla... *legyint* Gackt-ot kivel nem hozták még össze?...
Igen, úgy tudom játszott Miyavi filmjében, bár nem láttam, nincs kedvem napokat meg MB-okat pazarolni ilyesmire. Miyavi amúgy is teljesen agyament mostanában...
|
|
|
Post by Emily on Jul 27, 2005 12:58:09 GMT 1
|
|