|
Post by Neji on Oct 18, 2005 8:45:55 GMT 1
A nép? Jelenleg Zos, Ruka, Marle és én alkotom a "nép"-et^^. Ugyanis mi hoznánk össze az oldalt...akkor mi vagyunk kopatibilisek eldönteni, hogy fandomismertetésre kit kérünk fel...
Ha Zos megírja a J-rockot ill. Marle kicsit rövidít a Narun...akkor lesz...ugyanis, amiket én írtam az csak pár szavas utalás az irodalmi, a történelmi és saját fandomú ficek miben létére...
(((Zos: FMA ismertetõre Iront kéne megkérni^^)))
|
|
|
Post by marle on Oct 18, 2005 14:54:37 GMT 1
Szerintem tök fölösleges rövidíteni a Naruto-n... Mert nemtom, sztem ilyen hosszú leírás kell hozzá, hogy érthetõ legyen... De hát te tudod...
|
|
|
Post by achris on Oct 18, 2005 15:34:46 GMT 1
Minden slasher a HP-n nõtt fel? Ez azért NAGYON erõs túlzás.... Egyébként egy összefogó slashlap... nem rossz ötlet, bár szvsz lehetetlen összehozni, és követhetetlen, átláthatatlan lesz... Nem lesz gáz, h minden fic másképp van írva? Kék háttéren lila betûk, narancssárgán piros, feketén zöld... Ezt hogy oldjátok majd meg? És hogy lenne ez a levlista? Én még emlékszem a DA levlistára... És... khm Szóval, hogyan lesz ez mûködõképes? De ha kellek vmire, böködjetek meg.
|
|
|
Post by brigichan on Oct 19, 2005 15:14:42 GMT 1
Achris: ez nem csak egy linkgyûjtemény akar lenni? Akkor tökmindegy sztem, hogy milyen színekkel van írva...
|
|
|
Post by achris on Oct 20, 2005 15:45:53 GMT 1
Hát akkor igen... De akkor olyan webrong szerû kéne, h legyen, ez meg nem annak tûnt abezsámolók alapján... Most akkor hogy is lesz ez?
|
|
|
Post by Neji on Oct 20, 2005 16:52:11 GMT 1
Nos...ez elég összetett, de leginkább egylinkgyûjtemény lenne...ám sokkal több funkciót látna el, mint egy egyszerû gyûjtemény^^
|
|
|
Post by zoska on Oct 20, 2005 17:21:39 GMT 1
Achris, a lényeg: az oldalra a fichez az oldal linkje kerülne, ahol megtalálható, meg egy rövid leírás. A többi már nem a mi dolgunk (tehát ha megszûnik az oldal, nem elérhetõ a fic vagy ilyesmi, arról majd nem mi tehetünk). Viszont MINDEN fandomban MINDEN ficet össze szeretnénk gyûjteni. Szóval amiért külön hálás lennék, az egy rakás magyar oldal címe, ahol pl. LotR ficek, animés slashek, meg ilyesmik vannak. Bármilyen oldal jöhet. Én nézelõdöm, van millió címem, de ugye kicsit nehéz az összesre ráakadni.
A kivitelezés nagy munka, ez tény, de próbálkozunk. Bár kétségtelenül könnyebb lenne, ha esetleg válaszolnának is az emberek a mailre, és küldenék a linkeket, de hát majd ma este szétküldök még félmillió mail-t mindenkinek, aztán egyszer csak lesz valahogy.
FMA ismertetõre Ironwolf tökéletes volna, ha elvállalná. Már csak az a kérdés, hogy mire találunk még embert. Ugyanis nagyon sok téma van, amirõl fic van, csak ismertetõ nincs sehol. Továbbá én a jrock-fic mellett bevállalnék egy Gravitation-t is akár, fandomilag legalábbis. Ötletem akad, a kivitelezés meg majd meglátjuk, hogy sikerül. Nem lesznek szerintem túl hosszúak... Majd keresek linkeket is hozzájuk. Ezen kívül nem tudom, hogy mi az, ami kellene és én még képes is lennék rá... Nah, majd gondolkozom.
Levlista: ezen a téren egyelõre sem ötletem, sem tapasztalatom, de szerintem ha másra nem is lenne jó, de legalább a frissítésekrõl ezen keresztül értesíthetnénk a népet. De a kultúrált formában történõ fic és kritika-küldözgetésre is alkalmas volna. Nem tudom.... Majd kialakul.
Jah, a jrock-ismertetõt meg akkor a Gravit is még ma megírom és átküldöm.
|
|
|
Post by achris on Oct 20, 2005 17:50:21 GMT 1
Jó, értem én, értem én... Egyébként ha Ironwolf nem vállalja az FMA-t, Galeknek van a Mangazinon egy jó leírása. Milyen fandomok hiányoznak még?
|
|
|
Post by zoska on Oct 20, 2005 18:25:30 GMT 1
Igazából ez igényfüggõ. Szerintem majdnem mindenrõl kéne leírás, amibõl készült magyarul slash (hogy érthetõ legyen a mû mindenki számára). Galek leírása meg biztos, hogy nagyon korrekt, csak ugye a dolgokat a slash-oldalról kellene megközelíteni, õ meg gondolom nem részletezte az esetleges párosokat, meg hogy miért lehet õket párosítani, stb ^^ Egyébként ha van ötleted, szerintem mindannyiunk nevében beszélek, ha azt mondom, hogy örülnénk, ha írnál te is ismertetõt. Nem tudom, hogy LotR van-e, de az pl. pont neked való téma lenne. *Neji felé pillant megerõsítés céljából*
|
|
|
Post by Neji on Oct 20, 2005 18:41:01 GMT 1
Igen...egy GyU ismertetõnek valóban nagyon örülnénk^^. Tehát, achris, ha ráérsz...*megköszörül torok, miközben aranyos fejet vág*
Zos...olyan hogy HIM és Placebo? Nem ártana...ugye?
|
|
|
Post by zoska on Oct 20, 2005 18:47:22 GMT 1
Emily? Õ volna a legmegfelelõbb ember, azt hiszem. Írjak neki üzit, vagy írsz te?
Mivel Aya oldalán van fent egy rakás Weiss Kreuz, gondolom arról is kellene leírás. Ahhoz sajna hozzá sem tudok kezdeni. Nem láttam az animét. (Ugyanez a helyzet szerintem a az egyik legrégebbi slasher oldalon található munkákkal, ahol sorozatokhoz kötõdnek a mûvek, de ettõl függetlenül még nagyon jók)
Továbbá azzal a ténnyel mit kezdjek, hogy tudok egy pár oldalat, ahol jo slashek vannak fent, de a tulajdonost nem lehet utolérni? Linkeljük a munkáit, és írjuk majd ki, hogy ha ráismer a munkájára, és valami gondja van a ténnyel, hogy linkeltük, kérjük, küldjön mailt? Vagy így nem is lehet linkelni egy ficet?
|
|
|
Post by achris on Oct 20, 2005 18:59:38 GMT 1
Gyûrûk Ura... szívesen megírom.
Galek valóban nem slash szempontból közelítette meg a dolgokat... De én azt gondoltam, h ilyen kis... nyúlfarknyi izé kell... tévedtem volna?
|
|
|
Post by zoska on Oct 20, 2005 19:05:51 GMT 1
Hát... Nem tudom... Én személy szerint kicsit részletesebbre gondoltam a nyúlfarknyi körülírásnál. A lényeg végülis az volna, hogy egy a fandomban teljesen járatlan ember miután elolvasta a leírást, belekezdhessen a ficbe is, ne? Márpedig ahhoz pár sornál több kell.
|
|
|
Post by achris on Oct 20, 2005 19:29:20 GMT 1
Oké, oké... ahogy most írom a GYU-t... hát, még a másodkornál sme tartok és máris milyen hosszú...!
|
|
|
Post by Neji on Oct 20, 2005 19:46:24 GMT 1
Emy...rendben^^ szólok én neki... Elérhetetlen laptulajok...: kikre gondolsz? *hátha valaki tudja mivan velük* Zos...össze kéne írni az összes lapot...és a fandomot is...és onnantól egyszerûbb lenne...akkor feloszthatnánk hogy ki kiknek szól...*és akkor mee is tudna csinálni valamit és nem csak eljátszani*ezredjére is * a despotát...*
|
|