|
Post by BessideBacard on Aug 1, 2005 13:27:46 GMT 1
|
|
|
Post by Emily on Aug 1, 2005 16:21:02 GMT 1
|
|
|
Post by Emily on Aug 1, 2005 18:57:37 GMT 1
Hmmm...
"Much speculation has arisen around Gale Harold's sexual orientation, especially since he previously avoided the topic in interviews, unlike his co-stars. (Randy Harrison, who plays Justin, and Pater Paige, who plays Emmet, are both openly gay.) But the verdict's in, and he's bound to disappoint Folk watchers everywhere. "I'm straight," Harold says unequivocally. "And the reason that I haven't talked about it is because of the show and the way they were promoting it." Harold is speaking of the extensive, country-wide ad campaign that began over six months before Folk even aired and which became more intense in the weeks before the show premiered in December. "My idea was to keep everything focused on the characters. I wanted [Brian] to have a chance. And I knew for him to have a chance he would have to be as much that character as completely as possible." So he opted to avoid discussion of his sexual orientation, which he now considers a dicey move, but is happy he did it."
Francba...
|
|
|
Post by zoska on Aug 5, 2005 18:10:17 GMT 1
Az utóbbi 2-3 napban QaF-maratont tartottam, ugyanis végre szereztem hozzá – angol – feliratot. Eddig elvoltam a felirat nélküli verzióval is, mert nagyjából értem, amit mondanak, de 1-2 rész után elfáradok. Szoknom kell a folyamatos angolt, úgy tûnik. No de: eddig az elsõ sorozatnak sem értem a végére, ha jól rémlik, de most már a másodiknál tartok, és nagy tanulságokat vontam le a folyamatos QaF-ozásból. Eddig nem igazán tudtam, hogy ki a kedvencem, mert bár egyre többet csalódtam Mikey-ban, de még mindig kedveltem, és amíg persze odavoltam Brian cinizmusáért, meg a fejbevágó egyéniségéért, de azért néha olyan kis görény tudott lenni, Justint meg egy édes, éretlen kölyöknek láttam. Erre most feltûnt egy csomó dolog. Túlmisztifikáltam egy kicsit Brian meg Mikey viszonyát, de kétségtelen, hogy ami köztük van, valami nagyon-nagyon mély szeretet. Talán több is. Aztán ugye ott volt Brian meg Justin viszonya. Azt hamar le is tudtam, hogy szex, meg némi fiatalos csodálat Justin részérõl az egész, erre a 2. sorozat eleje bebizonyította, hogy ez sokkal több (de nem spoilerezek, mert lehet, hogy vannak, akik még nem látták a sorozatot, de meg akarják nézni). Szerelem, némi túlzással. No és pont ez a dolog tett elkötelezett Brian-fanná. Komolyan mondom, mindig éreztem, hogy több van benne, mint amit az elején láttunk, de ez rádöbbentett, hogy messze Brian a legérzékenyebb karakter az egész sorozatban. Imááádom! Az a sál a nyakában… Wah! Mikey az abszolút nõ, akinek mindig szüksége van egy férfi irányítására, aki leveszi a terhet a válláról, akire felnézhet, aki szereti, akit szerethet… Szóval teljesen unalmas. Egy másik világban él, ahol vagy Brian, vagy az adott kedves a fõszuperhõs. Olyan gyenge karakter, hogy én egyszerûen nem tudom szeretni. Az elején még úgy tûnik, hogy õ a kis áldozat, vagy a hûség mintaképe, aki kitart a szemét Brian mellett, legyen az akármilyen szemét, erre egyre inkább rádöbbentem, hogy Brian az, aki inkább függ a kapcsolattól. Justin… Justin édes, éretlen kölyök, aki boooorzasztóan szerelmes. Kitart Brian mellett, tegyen az bármit. De nem lát bele Brian fejébe. Nem tudja, hogy ki valójában. Vagyis inkább csak sejti (feltételezem, hogy ezért is marad mellette). No, hirtelen ennyi. Ennek a nagy elemzésnek se volt sok értelme, de kikívánkozott belõlem.
|
|
|
Post by bes on Aug 8, 2005 9:39:37 GMT 1
Tényleg kellene ide egy QaF-rovat... :-) Más: Jude Law és Johnny Lee Miller, vagyis a Natural Nylon-os banda Ewan McGregroron kívüli része...
|
|
|
Post by zoska on Aug 8, 2005 9:44:44 GMT 1
Hátöhm... Jud Law tuti, hogy biszex... A kép meg nagyonjóóóó!
|
|
|
Post by bes on Aug 8, 2005 9:50:13 GMT 1
Hátöhm... Jud Law tuti, hogy biszex... A kép meg nagyonjóóóó! Ugye-ugye-ugye-ugye! ;D
|
|
|
Post by zoska on Aug 8, 2005 10:17:49 GMT 1
Ha már ígértem képet róla, íme James Dean. Az a hír járja, hogy nem volt teljesen hetero õ sem, készült is egy nagyon szép film róla, meg a legjobb barátjával való kapcsolatáról. Na de tényleg, ugye milyen kisugárzása van? Simán veri a mostani sztárocskák 90%-át.
|
|
|
Post by bes on Aug 8, 2005 12:30:55 GMT 1
[buzgón bólogat]
|
|
|
Post by bes on Aug 11, 2005 12:57:15 GMT 1
|
|
|
Post by abitoht on Aug 16, 2005 13:32:02 GMT 1
és egy kis hazai téma: tegnap jötem haza Szegedrõl, ahol a szabadtérn megnéztem a Rómeó és Júliát. A mû sok gyönörûsége közül az egyik pedig kicsit sleshez kötõdik: miután Rómeó és két barátja visszatér Capulették báljáról, Rómeó a hetedik menországban jár Júlia csókjától. Kedves Mercutcio barátja pedig megrigyli a "repülést", és mivel õ is szállni akar, egyszerûen lesmárolja Rómeót. Sõt, utánna letámadja Benvoliót két alkalommal is, csak sajna ezt a rendezõ arra találta ki, hogy eltávolítsa õket a színrõl (Benvolió ugyanis heves rohanásba kezd, valahnyszor Mercutcióra rájön a bolondéria ;D), így a lényeg sajnos ont nem látszik
|
|
|
Post by BessideBacard on Aug 17, 2005 10:00:52 GMT 1
és egy kis hazai téma: tegnap jötem haza Szegedrõl, ahol a szabadtérn megnéztem a Rómeó és Júliát. A mû sok gyönörûsége közül az egyik pedig kicsit sleshez kötõdik: miután Rómeó és két barátja visszatér Capulették báljáról, Rómeó a hetedik menországban jár Júlia csókjától. Kedves Mercutcio barátja pedig megrigyli a "repülést", és mivel õ is szállni akar, egyszerûen lesmárolja Rómeót. Sõt, utánna letámadja Benvoliót két alkalommal is, csak sajna ezt a rendezõ arra találta ki, hogy eltávolítsa õket a színrõl (Benvolió ugyanis heves rohanásba kezd, valahnyszor Mercutcióra rájön a bolondéria ;D), így a lényeg sajnos ont nem látszik Rómeó és Mercutio szerintem amúgy is szinte sikít a slashért! ;D Jó, hogy egyes rendezõk legalább részben átérzik ezt...
|
|
|
Post by brigichan on Aug 17, 2005 10:24:43 GMT 1
és egy kis hazai téma: tegnap jötem haza Szegedrõl, ahol a szabadtérn megnéztem a Rómeó és Júliát. A mû sok gyönörûsége közül az egyik pedig kicsit sleshez kötõdik: miután Rómeó és két barátja visszatér Capulették báljáról, Rómeó a hetedik menországban jár Júlia csókjától. Kedves Mercutcio barátja pedig megrigyli a "repülést", és mivel õ is szállni akar, egyszerûen lesmárolja Rómeót. Sõt, utánna letámadja Benvoliót két alkalommal is, csak sajna ezt a rendezõ arra találta ki, hogy eltávolítsa õket a színrõl (Benvolió ugyanis heves rohanásba kezd, valahnyszor Mercutcióra rájön a bolondéria ;D), így a lényeg sajnos ont nem látszik Hû, na egy ilyet én is szívesen megnéztem volna.
|
|
|
Post by bes on Aug 17, 2005 11:41:47 GMT 1
Akkor színészekrõl... (bár én hajlamos vagyok ilyenkor átfordulni filmekbe) Jeremy Ironst egy másik témában már körbedicsértük, pedig ott off-volt, míg itt nem az… Tényleg jól állnak neki a perverz szerepek… A „Pillangó úrfi” (M. Butterfly) c. film sokkal inkább volt szép, mint perverz. A „Kísértetház” (House of Spirits) c. filmben is volt vaj a füle mögött, bár abban inkább néni femslash vonulat volt érezhetõ, hála Meryl Streep varázslatos kisugárzásának, aminek Glenn Close se nagyon tudott ellenállni. A „Lolita” (Lolita) c. kincset nem hiszem, hogy magyaráznom kellene. A „Sárkányok háborúja” (Dungeons & Dragons) c. filmben szerintem piszok jól alakította a gonosz varázslót. És ha már a varázslóknál járunk, a „Az élet mindig drága” (Die Hard with a Vengeance) c. filmben nem akárkinek, hanem Alan Rickmannek alakította a gonosz bosszúálló bátyuskáját. Ha jól tudom, szerepelt egy Franz Kafka életét feldolgozó filmben, az se lehetett semmi. A „Végzet” c. filmbõl csak részleteket láttam… szignifikáns részleteket. Ha minden igaz játszotta Casanovát is. De nekem valahogy mindig egy név jut róla eszembe: John Malkovich. (John Malkovichról mások is, fõleg Matt Damon, de hát kirõl nem jut nekem eszembe Matt Damon?! Ironsról.) A „Vasálarcos” (The man in the Iron Mask) c. filmben játszottak együtt, ahol szerepet kapott DiCaprio és Gabriel Bryne is. A testõrök történetét talán szintén ki lehetne vesézni…
|
|
|
Post by abitoht on Aug 18, 2005 12:47:23 GMT 1
Na igen, a drága jó Athos ugyan végleg szakított a nõi nemmel, de mi van a saját nemével? Elvégre fia szlületési krülményeit figyelenbe véve (a Húsz év múlva c. regényben Duma eárulja, hogy Raul egyetlen forr éjszaka és egy kis félreérés következménye: a két szülõ egy papnál szált meg, akinek éjszaka el kellett menni. Anyuci visont ezt nem tudta és laza erkölcseinek hál, úgy döntött, a szíves vendégltásér természetben fizet, a többit meg már a sötét éjszaka rendezte), az ariszortikus sztoicizmusa mögött csak úgy lángol benne a szenvedély, és D'artagnant is milyen gyorsan a szárnyai alá vette!
|
|