|
Post by bolhas on Oct 31, 2005 14:16:21 GMT 1
Nos, nem kell elolvasni. Nem. Ne tegyétek.
(((a félreértések miatt: ez csak egy vers. sima vers. NEM HAIKU.)))
Vágyálmok
Idevágyok: egy új valóságot, csak Veled. Idevágyok: sok trappoló hangot, lépteidet. Idevágyom az el nem érkező, sosemlesz jövőt. Idevágyom a mindig ölelő Téged, kedveskedőt. Súgj halk szavakat, biztass megint s újra, mondd: így lesz mindig. Nyögd a némaságba: nem hagysz el soha, együtt, örökkön, itt. Hazudd nekem a szépet, ahogy megmutattad a valósat, szörnyűt, ocsmányakat. Vagy hagyd, hogy megtegyem. Színesbe öltöztetem a szürke igazat, átforgassam haldokló napjaidat. Álmodom a hamisságot. Álmodom őszinte ölelésed. Álmodom örök szerelmedet. Álmodom az el nem múló hazugságod. Hadd maradjak veled.
|
|
|
Post by achris on Oct 31, 2005 21:48:08 GMT 1
Nem tettem meg. Aranyos Olyan, mintha elhatroztad volna, hogy írsz egy haikut. "Na jó, legyen kettõ... Sõt, mi lenne, ha három lenne? Meg egy negyedik... de az legalább szabálytalan! Hé, mi lenne, ha inkább szimpla elégia lenne? Nem, legyen inkább szonett! De... de kéne egy csattanó is...!" Viccet félretéve: szép.
|
|
|
Post by bolhas on Nov 1, 2005 16:21:10 GMT 1
Nahh, most mit mondjak?... Ennek köze sincs ahhoz, hogy hogy született. Vicces, de értelmetlen ebben az összefüggésben. Amúgy kösz.
|
|
|
Post by anneke on Nov 9, 2005 10:48:56 GMT 1
Gyonyoruuuuu! Komolyan. Ha van kedved, alkoss meg. Jol csinalod.
|
|
|
Post by bolhas on Nov 9, 2005 17:48:50 GMT 1
Nahh, egy HAIKU. Az első ilyen alkotásom, és eddig az egyetlen. Nem állítom, hogy Achris részére készült, de ha már így eszembe jutott, akkor ajánlom neked, Achris. Nézd meg, kíváncsi vagyok, mit gondolsz róla.
Haiku decemberben
Csend ül a hajnal romjain. Téli reggel ölében Pihen az ünnep álmodón.
|
|
|
Post by bolhas on Nov 9, 2005 17:53:40 GMT 1
Gyonyoruuuuu! Komolyan. Ha van kedved, alkoss meg. Jol csinalod. Ehh, szerintem korántsem csinálom jól, de hát... ...Mindannyian tudjuk, hogy egyetlen hibám a szerénység... ;D Dedede köszi szépen Nagyon kedves vagy!
|
|
|
Post by kinslayer on Nov 9, 2005 17:59:43 GMT 1
Nahh, egy haiku. Haiku decemberbenCsend ül a hajnal romjain. Téli reggel ölében Pihen az ünnep álmodón. hukk... uhjahj... Nahát, Bolhás! Megkockáztatom, hogy ez még jobb, mint a többi *annak ellenére, hogy azoktól is lehidaltam már egyszer-kétszer* Gyönyörûek...komolyan...! Mellesleg most jön a mûveletlen barbár, sõt off kérdés: hol lehet haikukat olvasni angolul-magyarul, esetleg még japánul is? Egy linknek pl. nagyon tudnék örülni...
|
|
|
Post by bolhas on Nov 9, 2005 19:28:45 GMT 1
Hm, link... Itt rengeteg féle-fajta irodalom megtalálható, ez itt a Haiku részleg. Elméletileg. Amúgy a "többi" az egy darab. Nahh pill... Egybesütve. Amúgy nagyon kösz
|
|
|
Post by zoska on Nov 9, 2005 20:30:58 GMT 1
Mellesleg most jön a mûveletlen barbár, sõt off kérdés: hol lehet haikukat olvasni angolul-magyarul, esetleg még japánul is? Egy linknek pl. nagyon tudnék örülni... Akármilyen hihetetlen, van olyan, hogy www.haiku.hu Itt rengeteg fordítás és egyedi alkotás van, többezer, lehet válogatni. Bolhás: nekem is a haiku lett a kedvenc, de tényleg jók a verseid. Most rágódom a soraidot, és ez nagy szó. Elgondolkoztatnak. Mostanában kevés verssel voltam így.
|
|
|
Post by kinslayer on Nov 10, 2005 11:13:01 GMT 1
Köszönöm szépen mindkettõtöknek... megint okosabb lettem... Egybesütve? Jah, már látom is... ...és feltétlenül írj még!!!!!!
|
|
|
Post by anneke on Nov 10, 2005 12:37:23 GMT 1
Szep a haiku is. Komolyan. Gratula! Irj meg, ha van kedved. Szerintem, erdemes ezen a teren is kiprobalni magad. En is kedvelem e mufajt, kontarkodtam is benne. Lehet, hogy nem sikerult.
Fodor Akos ir meg bevallasa szerint haikukat. Es lattam mar haiku gyujtemenyt is kiadva. Csak most nem jut eszembe a cime.
|
|
|
Post by bolhas on Nov 10, 2005 17:03:25 GMT 1
Bolhás: nekem is a haiku lett a kedvenc, de tényleg jók a verseid. Most rágódom a soraidot, és ez nagy szó. Elgondolkoztatnak. Mostanában kevés verssel voltam így. Hű... Nah jó, nem gondoltam volna tényleg, hogy komolyan tetszik majd bárkinek, csak úgy körmölgettem. Nem vagyok egy lírikus alkat... Dedede ez nem jelenti azt, hogy nem örülök, sőt, nagyon feldob, hogy még el is gondolkodtat, nem csak annyi, hogy "egész jó" vagy "nem annyira sz*r" Köszönöm szépen mindkettõtöknek... megint okosabb lettem... Egybesütve? Jah, már látom is... ...és feltétlenül írj még!!!!!! Jóvanna... Írok még, csak nem tudom, hogy mikor és mit. Szep a haiku is. Komolyan. Gratula! Irj meg, ha van kedved. Szerintem, erdemes ezen a teren is kiprobalni magad. En is kedvelem e mufajt, kontarkodtam is benne. Lehet, hogy nem sikerult. Fodor Akos ir meg bevallasa szerint haikukat. Es lattam mar haiku gyujtemenyt is kiadva. Csak most nem jut eszembe a cime. Amúgy én nem vagyok annyira haikus. Ez az első, amit a műfajban alkottam, és keveset is olvasok. És amit én csinálok, az kontár munka, bármiről is van szó, szóval...
|
|
|
Post by anneke on Nov 11, 2005 16:57:05 GMT 1
Ez szerintem nem igy van, de te érzed... En mindenestre szivesen olvasgatom a muveidet...
|
|
|
Post by achris on Nov 16, 2005 17:39:20 GMT 1
Basszus, Bolhás, édes... Én csak vicceltem ^^ Tudod: poénból mondtam. Semmi haikus nincs az elsõ versben, csak formailag megegyezet, és azért írtam az egészet, hogy felhívjam a figyelmed arra, hogy zavaró, hogy 5/7/5 sorokkal indítasz, és 8/10/10/12/6 sorokkal zársz. Persze, megszüntetted a vsz-okat, látom én... Nem bazsogatni akartalak. A haiku szép. Az ajánlást szívbõl köszönöm, a vezetéknevem egyébként Hajnal xD
|
|
|
Post by bolhas on Nov 25, 2005 23:12:58 GMT 1
Basszus, Bolhás, édes... Én csak vicceltem ^^ Tudod: poénból mondtam. Semmi haikus nincs az elsõ versben, csak formailag megegyezet, és azért írtam az egészet, hogy felhívjam a figyelmed arra, hogy zavaró, hogy 5/7/5 sorokkal indítasz, és 8/10/10/12/6 sorokkal zársz. Persze, megszüntetted a vsz-okat, látom én... Nem bazsogatni akartalak. A haiku szép. Az ajánlást szívbõl köszönöm, a vezetéknevem egyébként Hajnal xD Hm, most nem tudom, hogy jött ide a vezetékneved. Fogalmam sincs. A poén meg... Annyira nem esett le, hogy még komolyan is vettem. Ne haragudj, csak nekem semelyik részéből sem látszik, hogy nem komoly. A baszogatás részre meg annyit, hogy ennek a topicnak az olvasása után többen próbáltak meggyőzni szóban, hogy igenis haikut írtam, nem normális verset, és legyek szíves végre belátni, hogy de igen. Az már baszogatás volt. Amit te fogalmaztál ide, az finom kis izé.
|
|