|
Post by Emily on Jul 13, 2006 9:54:20 GMT 1
Cím: Üveggyöngy. Játék? Szerzõ: Emily Fandom: saját Korhatár: G Megjegyzés: Drabble/szabadvers-szerűség. Nem egy versenymű, de gondoltam megmutatom, ha már megírtam. ~*~
Egész? Aligha. Emlékek. Töredékek. Kicsik és nagyobbak, zubogó víz gyalulta kövek. Homok. Semmi. Múlt és öröklét. Nekünk? Nem, csak a köveknek és a folyónak. Első találkozás. Szikrázó szemek, fekete gyémántok. Fanyar félmosoly. Bizonytalanság. Vágy, váratlan és perzselő. Égő szalma, nap és szél szította köznapi tragédia. Szeretsz? Nem, már nem. Akkor szerettél? Nem, még nem. Csak később. Lassan, egyre jobban. Lustán kavargó örvény, elragadott hínár. Mélyre, mélyre, egyre mélyebbre. Nincs levegő. Nincs fény. Nincs, nincs, semmi sincs. Első csók. Még nem szerelem, még nem. Különleges, fiatal, halandó. Éjjel virágzó cseresznyefa. Illatos, puha fehér szirmok. Durva kéreg. Világos nyári éjszaka. Első szeretkezés? Talán csak szex. De jó, nagyon jó. Túl jó nekem. Túl jó neked. Épp csak elég nekünk. Forró, meztelen bőr. Mély lélegzet. Még egy. Fájdalmas gyönyör, gyönyörteljes fájdalom. Tiltott gyümölcs, túlérett, szégyentelen-édes. Semmi. Kavics, homok, víz. Töredékek. Gyöngyök. Nyaklánc? Földön szerteszét szaladó kuszaság. Gyöngyök. Színesek? Áttetszőek. Üveggyöngyök. Szakítás. Égő-tépő fájdalom. Hihetetlen. Felfoghatatlan. Semmi, semmi. Nincs semmi, nem lesz semmi. Volt valami? Áttetszőek. Üveggyöngyök. Üveggyöngyjáték? Aligha. Az életem. ~*~
|
|
eoryn
Junior Member
"The dream that comes alive at night!"
|
Post by eoryn on Jul 13, 2006 10:12:12 GMT 1
Az jutott elõször eszembe, hogy szeretlek. Komolyan. Tudod, az a jó, hogy én mindig tanulok valamit az itt olvasottakból. Ebbõl is. És az emlékekbõl lehet a legjobban élni...
|
|
|
Post by kinslayer on Jul 13, 2006 13:02:35 GMT 1
Szép és velõs... bõvebbet ne várj tõlem, néni, mert nem fog menni. Értsd a következõ fiktív párbeszédet magyarázatként: -Milyen illata van a gyöngyvirágnak? -Hát gyöngyvirág. -De az mégis milyen? -Nem tudom elmondani... Csak azt, hogy csodás...
|
|
|
Post by lianihikawa on Jul 20, 2006 20:38:36 GMT 1
Kutyafuttában jöttem fel ide, eredetileg valami ihletet akartam szerezni az új regénykémhez, de megláttam ezt a címet, rányomtam, nem is figyeltem, hogy kié, mié, miért, és belenéztem a topikba. Rövid kis írás fogadott, valami nevet kerestem benne, de ehelyett szavak fogadtak. (értem ezt az egyszavas mondataidra) Megtetszettek és elolvastam az írást. Értelmesebbet ne nagyon várj tõlem, most se nem megy, kavarognak a dolgok a buksimban. *befogja a füleit, hogy ki ne szökjön ott valami gondolat* Egész egyszerûen tetszett. Nem bõ, nem hosszú, mégis érthetõ, hasonlatos és magához ragadott. ^^ Szuppi!!!
|
|
|
Post by achris on Jul 28, 2006 17:30:43 GMT 1
Lényegretörõ Mondjuk, szvsz te vagy ezen a fórumon az egyik, aki nagyon jól ábrázolja a szerelmi bánatot, így ez nem is lepett meg. Csak egy gondom van. Kísértetiesen hasonló lesz az én ficem címe is. Remélem, elhiszed, h sokkal elõbb jutott eszembe, minthogy ezt láttam.
|
|
|
Post by bes on Aug 1, 2006 14:50:03 GMT 1
"szabadvers-szerûség"
Nem tudom megfogalmazni, mit gondolok, mert nem is igazán gondolom, csak érzem. Olyan zseniális jelzõs szerkezetek vannak benne, annyira tömör, egészen elképesztõ. Valahogy a legjobb szónak a "sûrû"-t érzem, de ez nyilván lehetetlen, úgyhogy talán ezt itt abba is hagyom.
|
|
|
Post by Emily on Aug 28, 2006 11:12:07 GMT 1
Utólag is köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, örülök hogy a jelek szerin tetszett ez a kis... valami. achris: Elhiszem. ^^
|
|