|
Post by anneke on Nov 18, 2005 16:54:43 GMT 1
Ez egy vers, mint a fejlécben irtam. Tegnap szuletett egy kosza otletbol, meg abbol, hogy a rég meghalt nagymamámra gondoltam. Orulnék, ha megtisztelnétek azzal, hogy leirjátok rola a véleményeteket... Tehát...
Emlékcserepek
Csikos, nagy hasú bögre, és rozsás teáscsésze Cukros kakao ize a számban Nagy, zöld kredenc és régi, viaszosvászonnal letakart asztal vizespohár és kancso a fal mellett Hová lett? Hová lett? Õsi olajkályha a villanytûzhely mellett Eres kezed biztos mozdulata mellyel a gyújtost megrántottad - s hirtelen - meleg lett Hová lett? Hová lett? Platnin sütött palacsinták Kis, kemencelyuk alaku sütõajto Benne hideg, kormos, pöttyös tepsik Mindenféle kalácsok és tészták A lábasok melege kezemen Tányéron a mosolygo virág Hová lett?
Talán... Elúszott, amikor a falicsapbol kiömlött a sárgás, hideg viz Nem találta a nagy, zöld csonaklavort Fekete-fehér pepita tengeren elúszott az életed - és az én gyerekéletem. Hová lettek létünk megszokott tárgyai? Ki tudja? Pedig most: hogy magamhoz szoritanám a csikos bögrét, rozsás tálat, A Singer varrogépet, és a sok, szines sálat a nyikorgo szekrényt, zizegõ tévét Az egész szoba-konyhás, nyugodt, boldogságszigetét és a nagy tükörben az én gyerekarcom mögött ott látnám - a tiedét.
|
|