|
Post by Emily on Sept 27, 2005 17:30:16 GMT 1
Cím: Soñando Írta: Emily ('05) Kategória: vers Előzetes megjegyzés: Emily imád verset írni, eltekintve az aprócska ténytől, hogy nem tud. Talán sablonosnak tűnhetnek, talán mások számára nem mondanak semmit. Ezeket általában 2-5 perc alatt szoktam lefirkantani, vagyis nem profi munkák. Csak pár bennem kószáló érzés szavakba öntve. Az utolsó különösen személyes, igazából ehhez csak annyit, hogy a hit nem csak összehozhatja, hanem el is válaszhatja az embereket egymástól. oOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOo IllúzióIllúzió Ennyi voltál, nem több Gyönyörű és elérhetetlen Tökéletes, sebezhetetlen Álom, melynek beteljesülését Úgy éreztem, nem is kívánhatom Aztán valóra váltál, Felébredtem Kinyitottam a szemem És először az életben Igazán Rád néztem Nem tetszett, amit láttam Szemedben visszatükröződött Saját titkos vágyam, Mert csakis arra vártam; Mikor alszom el ismét, S kapom vissza szívem legféltettebb kincsét; A rólad alkotott tökéletes illúziót TükörképAzt kérded, miért szenvedek lelkesen Miért állok az esőn csukott ernyővel a kezemben Miért nem hiszek, miért nem bízok Hol vannak az álmok, melyeket már rég nem ringatok Tudatlan vagy és észre sem veszed Mert nincs igaz boldogság, mely lelkedet Teljessé tehetné, s a rémálmokat elhessegethetné Nincs az a boldogság, mely erre képes lenne, Melynek nem hazugság a tükörképe ÁlarcTudom, látod ahogy érzek Hallod, ahogy nézlek, Érzed, mitől félek Nem érted, mit kérek Bárcsak látnád, ahogy nézlek Éreznéd, mit érzek De tudom, hogy számodra ez nem más, Mint egy újabb hasztalan, őrült vallomás Mely csukott fülekre talál álarcod mögött. J-nek 'Majd Isten megsegít.' Nincs Isten. 'Csak hinned kell.' Akkor hol van most? És hol volt eddig? Nincs Isten. 'Benned él.' Bennem nem él senki. 'Csak magadba kell nézned.' Nem látok semmit. Üres vagyok. 'Bolond vagy.' Bolond és üres. 'Hazug vagy.' Az vagyok. 'Szeretlek.' Sajnálom.
|
|
|
Post by anneke on Sept 28, 2005 12:46:38 GMT 1
Hú, az utolsó nagyon megrázott! Egyébként nagyon szépek, és - szerintem - különlegesek is. Mindegyik árasztja magából azt a hangulatot, amelyben íródhatott... Vagy nem jól érzem? Gratul.
|
|
|
Post by Emily on Sept 28, 2005 14:10:06 GMT 1
Szerintem jól érzed, tényleg mindig 'hangulatban voltam', mikor írtam őket. Köszönöm! :-)
|
|
|
Post by Neji on Sept 28, 2005 14:25:00 GMT 1
Nem szoktam verseket olvasni...*talán mert azokba bele kell gondolni és azok lehúznak, vagy kibillentenek...*tehát verseket nem...az utolsót elolastam, mert felkeltette a figyelmem a bevezetö szövege. És igen...ütött. *nem tud rá más szót* ütött...ennyi...
|
|
|
Post by Emily on Sept 28, 2005 14:33:36 GMT 1
Hmm, igazából én sem vagyok nagy vers-olvasó, az utolsó pedig engem is megütött, mikor pár hónap után megtaláltam és újra elolvastam. Verset írni annyiban jó, hogy visszaolvasva őket képes az ember emlékezni arra, hogy pontosan mit is érzett írás közben, akár évekkel ezelőtt. Kicsit olyan, mintha naplót írnék (amihez semmi türelmem >_>; ).
|
|
|
Post by Kíra on Oct 3, 2005 14:27:26 GMT 1
Illúzió nagyon tetszett; jól megragadta a lényeget.
A Tükörképben az "elhessegethetné" szó megtöri a ritmust, talán a hosszú s miatt, és a sok szótag is közbejátszhat.... Valami más szót kéne oda találni.
J-nek... Megrázó, de igaz ismét. A vallás/a hit vagy annak hiánya/ olyan, mint a szexualitás; nem olyan amit csettintésre meg tudsz változtatni.
Összességében szívhez szóló versek, bár szeretem azt hinni, hogy én már túlléptem a hasonló érzéseimen.
|
|
|
Post by Emily on Oct 3, 2005 17:52:42 GMT 1
Szerintem ezeken sosem léphetsz túl igazán. Visszatérő érzések, amiket kell is, hogy néha érezzünk. Az a beteges, ha valaki csak ezeket érzi. Önmagában az, hogy néha csalódott, magányos és valljuk be őszintén, életunt az ember, még nem baj, ha viszonylag rövid idő alatt ki tud belőle lábalni és meg tudja győzni önmagát, hogy van még értelme folytatni. Köszi a kritikát.
|
|
~doll~
Junior Member
|
Post by ~doll~ on Oct 8, 2005 21:14:29 GMT 1
Az utolsóban magamra ismertem! Valahogy én is ugyan így válaszolnék! Egyébként mind nagyszerû! Bár én is így tudnék verset írni!
|
|
|
Post by Emily on Oct 9, 2005 6:56:37 GMT 1
Az utolsóban magamra ismertem! Valahogy én is ugyan így válaszolnék! Egyébként mind nagyszerû! Bár én is így tudnék verset írni! Köszönöm, örülök hogy tetszettek.
|
|
|
Post by achris on Oct 16, 2005 21:34:35 GMT 1
Úristen! Az Illúzió és aJ-nek marhára megfogott... Ritkán fog meg amatõr vers ennyire... Nem is tudom... talán mert makacsul harcolok azellen, h bevalljam, én magam is így érzek... Olyan, mint egy nagyadag igazság, amit egy jóbarát vág a képedbe...
Tetszenek... nagyon...
|
|
|
Post by Emily on Oct 17, 2005 13:39:33 GMT 1
Köszönöm! Bár nem vagyok nagy költő, de néha jó érzés kiírni ezeket a dolgokat.
|
|
kamu
Junior Member
|
Post by kamu on Oct 20, 2005 10:01:33 GMT 1
nekem is nagyon tetszett az utolsó de mindegyik nagyon-nagyon megérintett
|
|
|
Post by Emily on Oct 20, 2005 11:38:01 GMT 1
nekem is nagyon tetszett az utolsó de mindegyik nagyon-nagyon megérintett Neked is köszönöm. Azt hiszem, az ilyen egyszerű és mégis oly bonyolult érzelmekről lehet úgy írni, hogy egy kicsit mindenki magára ismerjen.
|
|
kamu
Junior Member
|
Post by kamu on Oct 22, 2005 13:21:49 GMT 1
egyetértek
|
|