|
Post by Anaina on Oct 9, 2005 12:30:01 GMT 1
Ismét próbáltam alkotni. Ez lett belőle.
Ha valaki nem ismerne rá a részletek Ákos Mindenki táncol című dalából van.
"Mindenki táncol"
Villogó fények. Táncoló emberek. Egyszerre mozog mindenki, velük mozgok én is.
„A város így mulat Jó a hangulat Senki sem áldozat Mindenki táncol Járják szüntelen Hatalmas bálterem Mindenki bűntelen Mindenki táncol”
És csak itt élek igazán. Semmire sem gondolok, csak a zene van a gondolataim helyén. Semmi sem érdekel, csak a tánc. Csak az önfeledtség. Itt boldog vagyok.
„A város így mulat Jó a hangulat Senki sem áldozat Mindenki táncol Járják szüntelen Hatalmas bálterem Mindenki bűntelen Mindenki táncol”
Én is táncolok. Mindenki táncol. Mindenki. Úgy táncolunk, mintha az életünk múlna rajta. Az életünk múlik rajta, csak itt élhetünk. Csak addig, amíg a zene szól, csak amíg a fények villognak. Addig, amíg mozgunk, aztán meghalunk, hogy egy hét múlva ismét feltámadjunk, és éljünk egy éjszakát.
„Sorsod vagy démonod Táncolj és megtudod Mindenki feldobott Mindenki táncol Járják szüntelen Hatalmas bálterem Mindenki bűntelen Mindenki táncol”
|
|
|
Post by Emily on Oct 9, 2005 12:42:16 GMT 1
Nekem nagyon tetszik, valószínűleg azért is, mert imádom ezt a számot. Kit ne ihletne meg Ákos?
|
|
|
Post by Kíra on Oct 9, 2005 20:16:06 GMT 1
Bocsánat, de ez mi akart lenni? himnusz a tánchoz? Mer' annak a dal bőven elég... Mert történetet nem igazán találtam benne.
|
|
|
Post by achris on Oct 9, 2005 20:27:46 GMT 1
Hát... Nos... Szóval... Kissé rövid. Az értelmét... az értelmét én látom, nem értek vele egyet, de ez egy más kérdés. (Számomra az ilyen modern szórakozóhelyek a zene és a tánc halálát jelentik... Meg a drogot, erõszakot, fájdalmat, mocskot, de ez a két dolog vhol ugyanaz. De a személyes véleményem... teljesen érdektelen ^^") Szóval... Meg tudom érteni, ha tánc eufóriája, és Ákos fantasztikus dala alkotásra ösztönöz, és és ez jó dolog. Velem is elõfordul, de ha megengedsz egy megjegyzést, vannak olyan dolgok, amik úgy jók, ahogy vannak. Hiába mozgatnak meg, minden érzésed, gondolatadod... akkor sem _éri meg_ hozzájuk nyúlni. (Ilyen pl. a Vanitatum vanitas, vagy a Magyar nyár 1918, A reményhez, és sorolhatnám..) Szóval. Összességében remek ujjgyakorlat, és fejlõdik a stlílusod is, de érzem, h lesz ez még jobb is. csak így tovább!! Tényleg.
|
|
|
Post by Anaina on Oct 9, 2005 21:26:22 GMT 1
Emily: Örülök, hogy tetszik! Kíra és Achris: Értelmet, és történetet nem is kell benne keresni, ez csak az érzéseimet, inkább az emlékeimet idézte, amikor még így gondolkodtam. Azért köszi, hogy vettétek a fáradtságot, hogy elolvastátok!
|
|
|
Post by ironwolf on Oct 10, 2005 0:21:37 GMT 1
Megpróbálhatnád újraírni az idézet nélkül, 100 szavas drabble-formátumban; ezúttal úgy, hogy tényleg beleírod a saját érzéseidet. Ez most így... semmi. Csak helyzetjelentés a dizsiből. Valahol mélyen érzik, hogy mi szeretne lenni, de a mondanivaló, a feszültség nem szabadul el, hanem ott lüktet a felszín alatt, és az embernek olyan érzése lesz tőle, hogy mindjárt robban valami. Engem ez szimplán menkülésre késztet. >_>
|
|
nlady
New Member
|
Post by nlady on Oct 10, 2005 10:34:54 GMT 1
Na szóval. Elolvastam. Ezt a kis szöszenetet, és többi kommentet is. Szerintem nagyon jó kis "értelmetlen és történet nélküli iromány". (ahogy többen is megfogalmazták). Igazából nem értem miért kell valamiben értelmet és történetet keresni, ami csak annyiról szól, hogy az ember kiírja valami hatására magából az érzéseit? Szerintem jó!!!!!!!!!!!!! ;D
|
|
|
Post by Anaina on Oct 10, 2005 12:20:46 GMT 1
Köszönöm Nlady! Hát ez így sikerült. Ennyi fért ebbe a dologba bele. Egyszerűen ennyiről szólt.
|
|
|
Post by bes on Oct 10, 2005 15:16:52 GMT 1
Hmmm-hmmm...
Nekem ez a dal nem ezt mondja... És: Mintha hiányozna valami... Nem a cselekmény, mert engem aztán nem lehet azzal vádolni, hogy túl sok minden történne az írásaimban, úgyhogy ez engem nem zavar... Valami más.
Ha rájövök, szólok...
|
|
|
Post by achris on Oct 10, 2005 15:18:53 GMT 1
Kedves Nlady! "Igazából nem értem miért kell valamiben értelmet és történetet keresni, ami csak annyiról szól, hogy az ember kiírja valami hatására magából az érzéseit? " Több okból is. 1) mert ha nincs értelme vminek, minek írod meg? És itt nem a konkrét, hanem a konkrét UTÁNI értelemrõl beszélek. Tehát, h legyen füle meg farka. Érted, ugye? 2) ez egy íróközösség. Nagyon fontos, hogy tanácsokat adjunk egymásnak, h _kritikát_ írjunk, mert különben senki sem fog fejlõdni a büdös életben soha. Anaina, mint író, így megismeri sok, különbözõ ember különbözõ véleményét, és egyre jobb és jobb lehet. (Persze nem csak õ, és nem csak így.) 3) mindenkinek joga van saját véleményhez 4) volt, aki épp az "érzelmek hiányát" kifogásolta, és ehhez is mindnekinek fórumfelhasználói joga van (Tudod, a Szeptember végénrõl is azt mondják a kritikusok, h nincsenek benne valós érzelmek.) Na, szóval. Neked meg ahhoz van jogod, hogy tetszen és belém köss. Puszillak. Anaina! Én a helyedben megfogadnám Ironwolf tanácsát... Ilyesmiben általában igaza van. (Ismerek pl. egy A. Chris nevû idiótát, aki mindig hallgatott a kritikáira, és mostanában már egész normálisan ír... ) Meg talán amiatt is érdemes lenne, amit Bes mondott, hogy ez a dal sokaknak "mást mond".
|
|
nlady
New Member
|
Post by nlady on Oct 10, 2005 17:11:19 GMT 1
Kedves achris!! Nem kötöttem beléd, csak elmondtam a saját véleményemet. Mert minednkinek joga van ugye a saját véleménynyilvánitáshoz. És az én véleményem volt. Szerinted minden emberi érzésnek van értelme?? Mert szerintem nincs.
|
|
|
Post by Anaina on Oct 10, 2005 17:35:24 GMT 1
Na szóval! Én nem akartam ennyire megosztani itt a népet! Először is: megpróblom megfogadni a tanácsitokat, hiszen tényleg csak így tudok fejlődni. Ironwolf tanácsát is megfogadom, és megpróbálom úgy is leírni.
Nlady: még mindig köszön a hozzászólásodat, a dícséretedet.
Tényleg ennyi, és én abszolút nem szeretném ha bármelyik írásom vitatéma lenne. Hiszen tényleg azért írom, hogy véleményt írjatok rá.
Köszönöm
|
|
|
Post by achris on Oct 10, 2005 18:33:27 GMT 1
Anaina: ne aggódj, egy idõután úgyis kimoderálom a topikodból, amit összeoffolok. Szóval ne aggódj, az a töménytelen hülyeség, ami árad belõlem, el fog innen tûnni Nlady! Pedig nagyon úgy hangzott. És igen, jogod van elmondani a véleményedet. Természetesen. Már miért ne lenne? Csak arra légy felkészülve, h lehet, h felelni fogok rá (Hiszen te is a mi reakcióinkra válaszoltál - többek között - , és én meg elmagyaráztam, h miért gondolom én így.) Hogy minden emberi érzésnek van-e értelme? Persze. De ez innentõl kezdve pszihológia/filozófia...
|
|
|
Post by anneke on Oct 13, 2005 10:48:29 GMT 1
Nos... Többször is elolvastam. Tulajdonképpen tetszett... Érezni és érteni vélem, hogy mit akartál kifejezni vele. Nem rossz, de szerintem nem kellett volna bele az idézet, és én még központozni se központoztam volna. Mármint, hogy írásjelek meg bekezdések meg ilyenek... Próbáld úgy is leírni. Mintha egyetlen hosszú mondat lenne az egész...
|
|
|
Post by zoska on Oct 13, 2005 11:44:02 GMT 1
Talán nekem is az a bajom a fickel, amit beside említett: teljesen mást mond a dal nekem, mint valószínûleg neked. Nekem abszolút nem a táncról szól (csak metaforikus értelemben)...
|
|